Lite historik

År 1948 startade Eva Johansson det lilla caféet mitt i samhället Linderås. Linderås café, även kallat ”dasset” för sin storlek och utseende, drevs av Eva Johansson fram till 1987.

Från början bestod caféet av två små rum med mindre serveringsbord, det serverades kokkaffe med hembakt fikabröd. Kaffet kokades på järnspisen som fortfarande finns bevarad. På senare år anlades en minigolfbana. 

Linderås café blev rikskänt på 60- och 70-talet som Sveriges minsta café och besökt ofta av media. Genom åren har många celebra gäster blivit serverade på ”Sveriges minsta café”.

Sedan 1987 har rörelsen haft flera olika ägare. Mellan 1992 till 2002 drevs verksamheten av Thomas Cassegård som gjorde caféet känt för sina goda räksmörgåsar och sina goda ”plankor”, smörgåstårtor mm. 2003 tog Ljiljana över verksamheten och genomförde tillbyggnad av kök och bostadsdel men var noga med att behålla den ”gamla” café byggnaden i ursprungligt skick.

2017 tog Karin och Patrick Thorsson-Linnell över verksamheten.  Deras vision var att skapa en mötesplats för de som bor runt omkring bygden men även att ge alla andra möjligheten att upptäcka vår vackra omnejd. 

Här kan du läsa i gamla tidningsfaksimiler som alla handlar om Linderås Café. Tyvärr är inte alla daterade men de sträcker sig tillbaka ända till Evas tid – alltså före 1987.

 

Rulla till toppen